Investori aicināti pieteikties apbalvojumam “Gada investors 2021”

Investori aicināti pieteikties apbalvojumam “Gada investors 2021”

Latvijas Biznesa Eņģeļu Tīkls (LatBAN) un Latvijas Privātā un riska kapitāla asociācija (LVCA) izsludina pieteikšanos apbalvojumam “Gada investors 2021” par aizvadītā gada nozīmīgākajām investīcijām Latvijā. Apbalvojumam var pieteikt investīcijas, ko veikuši privātie investori (komerceņģeļi), juridiskie un institucionālie investori, un konsultanti. 

LatBAN un LVCA iniciatīva “Gada investors” ir dibināta 2015. gadā, lai veicinātu Latvijas investīciju nozares attīstību, apkopotu investoru paveikto, godinātu investorus un izceltu nozares atbalstītājus, kuri snieguši būtisku ieguldījumu Latvijas investīciju vides un uzņēmējdarbības attīstībā. 

“Prognozējam, ka arī šogad Latvijai izdosies sasniegt jaunas investīciju virsotnes, jo rindā jau ir vairāki perspektīvi un ambiciozi Latvijas jaunuzņēmumi, kas varētu kļūt par vienradžiem un radīt ilgi gaidīto sniega bumbas efektu. Būtisks palīgs tam būs trīs faktori. Pirmkārt, lielāks “gudrais” finansējums no investoriem un fondiem, kas bez naudas sniedz jaunuzņēmumam arī trūkstošās papildu biznesa kompetences un kontaktus. Otrkārt, augošs investoru un mentoru skaits no jaunu investoru un jaunuzņēmēju pulka. Treškārt, LatBAN strādā pie starpvalstu sadarbībām, kas palīdzēs piesaistīt vēl vairāk ārvalstu komerceņģeļu un fondu finansējumu. Pateicoties ilggadējam jaunuzņēmumu ekosistēmas darbam un pērn piesaistītajam kapitālam mūsu uzņēmumiem, mēs esam labi iezīmēti pasaules kartē un esam pozitīvi noskaņoti par 2022. gadu,” skaidro Kristīne Tarvida, LatBAN izpilddirektore. 

“Gada investors” balvu kategorijas

Privāto investoru kategorijā apbalvojumi par 2021. gada investīcijām tiks pasniegti šādās nominācijās: “Gada investīcija”, vērtējot pēc investīciju apjoma un perspektīvākās nākotnes prognozes, “Gada ienesīgākā investīcija” pēc investīcijas atdeves koeficienta un absolūtos skaitļos no projekta nopelnītās summas, “Gada videi draudzīgākā investīcija” – apjomīgākā investīcija ar pozitīvāko ietekmi uz vidi. Kandidātus izvirzīt var gan investori un uzņēmēji, gan privātpersonas. Pieteikuma anketa pieejama šeit.   

Juridiskie un institucionālie investori un konsultanti var pretendēt uz balvām nominācijās “Gada investīcija” par investīcijas apjomu un nākotnes prognozi, “Gada pārdošana” par darījuma apjomu, rezultātu un ietekmi uz izaugsmes kapitāla nozares attīstību, “Gada finanšu konsultants” un “Gada juridiskais konsultants” par sniegto konsultāciju apjomu, rezultātu un nozīmi. Pretendentus šajās kategorijās var pieteikt LVCA biedri.

“2021. gads Latvijas privātā kapitāla investīciju vidē ir zīmīgs – kopējais no nozares pieejamais finansējuma apjoms uzņēmumiem pārsniedza 800 miljonus eiro. Latvijas jaunuzņēmumos vien tika investēti aptuveni 250 miljoni eiro, tostarp pirmajā pašmāju vienradzī Printful, un tika izveidots līdz šim lielākais privātā kapitāla fonds 147 miljonu eiro apmērā,” stāsta Kristīne Bērziņa, LVCA valdes priekšsēdētāja.

“Gada investors 2021” ietvaros tiks apbalvoti arī “Gada nozares atbalstītāji” par ilgtspējīgu ieguldījumu nozares attīstībā. Uzvarētājus noteiks LVCA un LatBAN valdes, izvērtējot 2021. gadā saņemto atbalstu un sadarbības apjomu.

Pieteikumu iesniegšanas termiņš “Gada investors 2021” nominācijām ir 2022. gada 25. februāris. Balsošana par izvirzītajiem nominantiem notiks no 7. līdz 14. martam. Plašāka informācija un konkursa nolikums pieejams apbalvojuma tīmekļvietnē.

“Gada investors 2021” apbalvošanas ceremonija un investīciju nozares konference ar komerceņģeļiem, fondu pārstāvjiem un jaunuzņēmumiem notiks 2022. gada 24. martā plkst. 16.00 klātienē un tiešsaistē.

Apbalvojums “Gada investors 2021” tiek rīkots sadarbībā ar Ekonomikas ministriju un Attīstības finanšu institūciju ALTUM un līdzfinansēts no Eiropas Reģionālās attīstības fonda resursiem.

 

Papildu informācija:

Agnese Ruberte

“Gada investors 2020”

komunikācijas konsultante

M. 29337759, e.: agnese@fauna.agency