'FlyCap' piešķir 1,5 miljonu eiro aizdevumu 'Energokomplekss' grupai

Ziņas oriģinālavots: https://www.delfi.lv/bizness/37264250/biznesa_vide/56021086/flycap-pieskir-1-5-miljonu-eiro-aizdevumu-energokomplekss-grupai

Uzņēmums specializējas elektrotehnisko produktu, kabeļu un vadu, gaismas iekārtu, zemsprieguma materiālu un iekārtu, arī garantētu elektroapgādes iekārtu piegādē.

 
 

""Energokomplekss" grupa ir pierādījusi sevi vadošais elektroiekārtu un elektromateriālu vairumtirgotājs Latvijā un ir uzticams ilgtermiņa partneris klientiem visā Baltijā jau 15 gadus. Neskatoties uz pēdējo gadu satricinājumiem "FlyCap" augsti novērtēja "Energokomplekss" pieredzējušo vadību un lielo attīstības potenciālu", stāsta "FlyCap" partneris Ģirts Milgrāvis.

 
 

"Energokomplekss" grupai pēdējie gadi ir bijuši izaicinājumiem bagāti, ņemot vērā neprognozējamību, materiālu trūkumu pasaules tirgos un izejvielu ievērojamo cenu kāpumu, kas saistīta ar pandēmijas ierobežojumiem un pašreizējo ģeopolitisko situāciju reģionā.

 
"Pēdējie gadi ir mums iemācījuši, ka nevar paļauties uz piegādes ķēdēm, tāpēc ir būtiski veidot krājumus, lai varētu piegādāt preci klientiem pēc iespējas ātrāk. Pateicoties "FlyCap" finansējumam mēs būsim spējīgi paplašināt sortimentu un nodrošināt ātrākas piegādes mūsu klientiem, kas šajos laikos ir ļoti būtiska konkurētspējīgā priekšrocība. Bankas nelabprāt finansē krājumu iegādi, taču FlyCap spēja ātri rast risinājumu un nodrošināt mums nepieciešamo finansējumu turpmākai attīstībai", stāsta "Energokomplekss projekti" valdes loceklis Kristaps Bleija.
 

"FlyCap Mezzanine Fund II" fokusējas uz uzņēmuma potenciālu un prasmīgu vadības komandu, mazāku uzsvaru liekot uz vēsturisko finanšu rezultātu vērtēšanu. Ar šo atšķiroties no tradicionālās komercbanku pieejas, kas, nosakot pieejamo finansējuma apjomu, lielākoties ir balstīta vēsturisko finanšu datu analīzē, "FlyCap" finansējums ir elastīgāks un piemērots dažādām situācijām. "FlyCap" finanšu investors ne tikai palīdz uzņēmumam realizēt esošos attīstības plānus, bet arī palīdz uzņēmuma tālākā darbībā ar Fonda uzkrāto pieredzi, zināšanām un kontaktiem.

 
 

"FlyCap Mezzanine Fund II" turpina izskatīt jaunus projektus Latvijā un Baltijā.